جستجو کنید

ارزیابی رشدی در کاردرمانی ذهنی

ارزیابی رشدی در کاردرمانی کودکان

 (( کاردرمانی ذهنی ))

به نظر می‌رسد کودکان در سراسر دنیا مراحل یکسانی از رشد را پشت سر می‌گذارند و این مراحل در جدول زمانی گسترده یکسانی قرار دارند. اگرچه این الگو عموما برای تمام کودکان یکسان است، اما مهم است که به یاد داشته باشیم که هر کودک منحصر به فرد است. با این وجود، فهم الگوی رایج به شما در توسعه مهارت هایی هم در زمینه بهبود سلامتی کودکان و هم در تحریک رشد همه جانبه (يا جامع) آنها کمک خواهد کرد. حوزه های مختلف رشد به هم مرتبط هستند. ایده ها، زبان، ارتباط، احساسات، روابط و سایر عناصر فرهنگی که کودک در میان آنها بزرگ می‌شود بر رشد او به طور زیادی تاثیر می‌گذارند. کودکانی با نیازهای خاص، اغلب به نظر می‌رسد بر روی نردبان رشد حرکت می‌کنند – یعنی آنها در طی مراحل رشد به شیوهای غیر عادی و حتی بسیار ناموزون حرکت می‌کنند. برای مثال، آنها ممکن است در سن معمول بنشینند یا راه بروند، اما در سن معمول حرف نزنند. این جدول بهوالدین و درمانگران حیطه کاردرمانی ذهنی کمک میکند تا دقیق تر مراحل رشدی کودک را بشناسند.

مهارتهایی چون:
رشد بینایی, مهارت های شناختی, مهارت های شنوایی, مهارت های اجتماعی, مهارت های زبانی, زبان بیانی, مهارت های حرکتی ,مهارت های حرکتی درشت, مهارت های حرکتی ظریف, مهارت های خود یاری, مهارت های غذا خوردن مهارت های بازی, مراحل رشد تفکری

رشد فیزیکی رشد فیزیکی شیوه ای است که در آن مهارت بدن افزایش می‌یابد و عملکرد آن پیچیده تر می‌شود. در این قسمت دو حوزه اصلی وجود دارد:

• مهارت های حرکتی درشت : این مهارت ها از ماهیچه های بزرگ در بدن استفاده می‌کنند و شامل راه رفتن، دویدن، بالارفتن ومهارتهایی از این قبیل هستند.

مهارتهای حرکتی ظریف: این مهارت ها شامل مهارتهای درشت و مهارتهای ظریف هستند.

•مهارتهای چندگانه درشت شامل حرکات تک عضوی، معمولا در قسمت بازو، برای مثال پرتاب کردن، گرفتن وایجاد حرکات رفت و برگشتی بازو میشوند.

• مهارتهای چندگانه ظریف شامل استفاده دقیق از دستها و انگشت ها، برای مثال اشاره کردن، ترسیم کردن، استفادهاز چاقو و چنگال و یا چوبهای غذاخوری، نوشتن یا بستن بند کفش میشود.
رشد حسی رشد فیزیکی رشد حسی را نیز در بر می‌گیرد. احساس فرایندی است که به وسیله آن ما اطلاعات را از طریق حواس زیر دریافت می‌کنیم.
►حس بینایی ►شنوایی بویایی ►لامسه ►چشایی
►حس عمقی
حس عمقی حسی است که به افراد می‌گوید اعضای متحرک بدنشان از قبیل بازوها و پاها نسبت به بقیه بدن در کجا قرار گرفته اند.

رشد شناختی و رشد زبان رشد شناختی یا ذهنی، رشد ذهن است – یعنی بخشی از مغز که برای تشخیص، استدلال، دانستن و فهمیدن مورد استفاده قرار میگیرد ادراک دربرگیرنده درک افراد از آن چیزی است که می‌بینند، میشنوند، لمس می‌کنند، بو می‌کنند و می‌چشند. ادراک فرد تحت تأثیر تجربه و دانش قبلی فرد و وضعیت احساسی او در طول زمان است.
رشد زبان رشد زبان رشد مهارتهای ارتباطی است. این مهارت ها شامل مهارتهای زبان دریافتی (پذیرش زبان) – یعنی آنچه یک فرد می‌فهمد زبان بیانی – یعنی لغاتی که فرد تولید می‌کند یا همان کلماتی که می‌گوید نحوه گفتار- یعنی تلفظ واقعی فرد از کلمات است.

چک ليست رشدی کودکان(۰تا۶سال)
بخش اول:
چک لیست رشداز تولد تا ۱ سالگی  ⇒دانلود فایل

**بروزرسانی در تاریخ ۱۳ آبان97**

چک لیست رشد از۱تا۳سالگی  ⇒دانلود فایل (برای دریافت فایل روی چک لیست کلیک کنید)



این مطلب ادامه دارد…

ترجمه وتنظیم
کاردرمانگر محمد مهدی خاتمی

مطالب مرتبط
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *