روش های درمانی اوتیسم
نقش مداخله زودهنگام در رشد مغز و دربهبود علایم اوتیسم
درمان اوتیسم
همانطور که پیش تردر باره مدل دنور گفتم دوران نوزادی دوران بسیار انعطافپذیری به لحاظ رشد و نمو مغز و توانایی یادگیری هستند. نظر به این انعطاف پذیری مغز کودکان و تأثیر تجربه در شکل دهی به فعالیّت و ساختار مغز، انتظار داریم که تجربیّات مداخله بر تغییرات مغز و تغییر رفتار تأثیرگذار باشند. فعالیّت هایی که کودکان در طول روز انجام میدهند فعالیّت هایی خنثی نیستند- این فعالیّت ها یا منجر به ساخت یک مغز اجتماعی و ارتباطی تر میشوند، یا مغزی که بیشتر بر محوریّت اشیاء عمل میکند. در برنامة ESDM(مداخلات زود هنگام)، ازفعالیتهای که کودک روزانه با آنها وقت میگذراند به صورت تعاملی استفاده میکنیم.
روش های درمان اوتیسم
مدل دِنوِر
مدل دِنوِر در دهه 1980 به عنوان یک برنامه مبتنی بر رشد برای کودکان دارای اتیسم با سن 24 تا 60 ماه آغاز شد (راجرز و همکاران 1986-2000). این برنامه با درنظر گرفتن اتیسم به عنوان یک اختلال رشد اجتماعی-ارتباطی، بر ایجاد روابط نزدیک میان کودکان تمرکز داشته و آن را اساس رشد اجتماعی و ارتباطی میداند. این برنامه اساسا بر تعاملات زنده و پویا تمرکز داشته و شامل آثار مثبت قدرتمندی میشود که کودک را به سمت یافتن همبازیها و دوستان اجتماعی در فعالیتهای مورد علاقه وا میدارد. تعلملات اجتماعی حسی یکی از مشخصههای هستهای و مرکزی ESDM هستند .تجارب بدست آمده از مدل دنور به ما نشان داد که اکثر کودکان درمان شده با این برنامه در تمامی حوزهها دارای تاخیر رشدی بودند. درنتیجه نیازمند یک روش و رویکرد چندرشتهای هستیم. در این روش با در نظر داشتن اهمیتی مشابه برای تمامی حوزهها، به صورت سیستماتیک تمامی ابعاد رشد کودکان توسط یک برنامه آموزشی ارزیابی میشود. اهداف کوتاه مدت تعیین شده در این برنامه آموزش برای هر کودک به روشهای فردی و گروهی در طول روز به وی آموزش داده میشود. این آموزشها بر پایه گفتار، ارتباط غیرکلامی، شناخت و بازی است.
ویژگیهای اصلی مدل دنور:
۱-رشد و توسعه توانایی تقلید دقیق، کامل و آنی حرکات اشارهای، حرکات صورت و بیان احساس و همچنین نحوه استفاده از اشیا.۲-تمرکز بر رشد ارتباطات کلامی و غیرکلامی.۳-تمرکز بر ابعاد شناختی در بازیهای دونفره.
۴-همکاری با والدین.۵-تمرکز بر روابط میانفردی
شما والدین و همکاران توانبخشی با استفاده از کتاب الکترونیکی در انتهای متن موجود است (بصورت فصول مجزا-هریک هفته در میان میتوانید یک فصل دریافت کنید) با نحوه ارتباط و آموزش کودکان دارای اوتیسم آشنا میشوید.این کتاب راهنمای مناسب برای شما جهت آموزش بهتر و راهبردی برای کودکان دارای اوتیسم(اتیسم) است.

درمان اوتیسم چیست؟وچه روشهایی برای درمان وجود دارد؟
در حال حاضر هیچ درمان استاندارد ای برای اختلال طیف اوتیسم (ASD) وجود ندارد.بسیاری از مبتلایان به ASD، بدون توجه به سن تشخیص، از درمان بهره مند میشوند. افراد در هر سنی و در هر سطح توانایی، اغلب بعد از مداخلات به خوبی طراحی شده میتوانند بهبود پیدا کنند.اما روشهای زیادی برای کمک به حداقل رساندن علائم و به حداکثر رساندن تواناییها وجود دارد. افرادی که ASD دارند در صورت دریافت روشهای درمانی و مداخلات مناسب بهترین شانس را در استفاده از تمام تواناییها و مهارتهای خود دارند.مؤثرترین روشهای درمانی و مداخلات اغلب برای هر فرد متفاوت است. با این حال، بیشتر افراد مبتلا به ASD به بهترین وجهی به برنامه های کاملاً ساختارمند و تخصصی پاسخ میدهند. در برخی موارد، درمان میتواند افراد مبتلا به اوتیسم به عملکرد در سطوح نزدیک به طبیعی کمک کند.این رویکرد مناسب ترین روش درمان اوتیسم خفیف است
تحقیقات نشان میدهد که تشخیص زودرس و مداخلات، مانند دوران پیش دبستانی یا قبل از آن، به احتمال زیاد دارای تأثیرات مثبت عمده ای بر علائم و مهارت های بعدی خواهد بود.
از آنجا که علائمی ASD و اختلالات دیگر مانند اختلال نقص توجه و بیش فعالی (ADHD)، همپوشانی وجود دارد مهم است که تمرکز درمان به نیازهای خاص کودک، به جای برچسب زدن تشخیصی بروی نشانه ها، ضروری به نظر میرسد.

اما روش های درمانی اوتیسم
تحلیل رفتار کاربردی یا ABA
رفتار درمانی شناختی
مداخله زودهنگام
روشهای درمانی و آموزشی مبتنی بر مدرسه
درمان توجه مشترک
درمان دارویی
تغذیه درمانی
کار درمانی
درمان والدین
آموزش مهارتهای اجتماعی
گفتار درمانی
اگر در مورد درمان سؤال دارید، با یک ارائه دهنده مراقبت های ویژه که در مراقبت از افراد مبتلا به ASD تخصص دارد صحبت کنید. این منابع اطلاعات بیشتری در مورد درمان های اوتیسم دارند
فصل ۴
مداخلات زود هنگام- توجه وتمرکز►دانلود کنید
فصل ۵ و ۶
بازیهای اجتماعی حسی-بازیهای نوبتی►دانلود کنید
فصل ۷
اهمیت ارتباط غیر کلامی►دانلود کنید
فصل ۸
آموزش تقلید از طریق بازی►دانلود کنید
این مطلب ادامه دارد..
مترجمین
دکتر مهدی علیزاده(اکوپیشنال تراپیست-دکترای تخصصی علوم اعصاب شناختی)
اکوپیشنال تراپیست محمد مهدی خاتمی
گالری تصاویر محصول
تصاویر
بیشتر